Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Játékötletek otthonra képes leírás - Fejlesztő játék.tlap.hu
részletek »

Játékötletek otthonra - Fejlesztő játék.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fejlesztojatek.tlap.hu » Játékötletek otthonra
Keresés
Találatok száma - 8 db
A kooperációs készséget fejlesztő játékok

A kooperációs készséget fejlesztő játékok

1. A háromrészes krokodil Cél: az együttműködés megtapasztalása, a kreativitás fejlesztése (Általános iskolásoknak ajánljuk.) A részvevők 3 fős csoportokká alakulnak. A kiscsoportoknak az a feladata, hogy egy állatalakot jelenítsenek meg a testükkel úgy, hogy a figura három részből álljon és mindegyik része mozogjon. Pl.: az egyik játékos a krokodil feje és karjaival, mint egy óriási szájjal tátogat; a másik játékos a krokodil teste, amely le-föl mozog, a harmadik a farka, amely jobbra-balra verdes. Ha elefántot formáznak, akkor az egyik a feje, amint hosszú ormányával éppen vizet szürcsöl, a másik kettő pedig az elefánt egy-egy füle, amivel legyezi magát. Az igazán ötletes megjelenítésnél minden résznek más szerepe van. Minden kiscsoport bemutatja a maga állatfiguráját, azután közösen kiválasztják azt a 3-4 alakot, amelyik a legjobban tetszett.

Csöppke Blog

Csöppke Blog

Az 1-2 év közötti gyermek fejlődése 4 síkon mozog: a mozgás tökéletesedése, a beszéd kialakulása, a gondolkodás fejlődése, és érzelmi életének gazdagodása jellemző rá. Az oldalon található játékötletek pontosan ezeket a képességeket hivatottak fejleszteni.

Fejlesztő játékok

Fejlesztő játékok

Fejlesztő játékok A gyermekek számára a játék a legfontosabb napi elfoglaltság, mert míg az étel a testet táplálja a játék a szellemet. A játék a gyermek számára egyszerre munka, tanulás és szórakozás. Ez a társas kapcsolatok színtere, a gyermek ezen keresztül tapasztal meg rengeteg mindent 'kicsiben', amit még testi éretlensége miatt nem tehetne. Ezen keresztül sajátít el dolgokat, és ezen át dolgoz fel eseményeket. A játék egy komplex fogalom, csoda, fantasztikus vonzerő. A játékon keresztül tanulni kényelmes és sokkal kedvezőbb, mint leültetni okosodni a gyermeket. A játék mulatságos, vidám dolog, és lehetőséget ad arra, hogy fizikailag megragadjunk valamit, valaminek a hason-képét, s ezáltal a gyermek teljes testével tapasztalja azt. Az első három évben ez a legfontosabb. Játékokon át megismerhető a világ egy része, az alapja, amelyen át aztán majd a 'mindentudás' birtokába jutunk...talán...egyszer...de most, itt játszunk, és ez a fontos!

Fejlesztő játékok Blog

Fejlesztő játékok Blog

Otthon elkészíthető fejlesztő játék ötletek neves napokhoz kapcsolódóan vagy csak úgy. Márton napjához, takarékossági világnapjához és egyéb ünnepekhez kötött okos játékok. Kinyomtatható logikai vagy ügyességi készségfejlesztő játékok, fejlesztő vidám családi játék ötletek. Régi, feledésbe merült jó játékok felidézése, játsszuk újra, tanítsuk meg gyerekeinknek, unokáinknak!

Fejlesztő táblajátékok a nevelésben

Fejlesztő táblajátékok a nevelésben

Olyan táblajátékok leírásai, amelyek garantáltan beváltak a gyerekek körében, például a hejőkeresztúri iskolában. Nem pusztán játékleírásokról van csupán szó, hanem változatok, módosítási, tanítási javaslatok, ?használati útmutatók? leközléséről is az egyes játékokhoz. Ezek a táblások nemcsak kitűnő szórakozást, közösségi élményt biztosítanak, hanem sokrétűen fejlesztenek is. Érthetően nagy az igény az online játékokra, ám szükség van azokra is, amelyek valós közegben zajlanak. Ez az oldal olyan táblás játékok egyre bővülő listáját tartalmazza, amelyek eszközigénye olcsón megvalósítható. (Erre is tanácsot ad a lap.) Például könnyen rajzolható, másolható táblák, jelhordozónak pedig ott a dekorkavics, az ásványvizes kupak és más egyéb? Mégis, milyen játékok? Van közöttük szép számmal ősi, akár több ezer éves múltra visszatekintő is, de modern fejlesztés is. Az előbbire példa az Alkerk (Alquerque), a másodikra a Pylos. E táblás játékok igényes elkészítése pedig már egy külön értékteremtési folyamat lehet, amire szintén ötleteket ad ez a weboldal.

Játék cipősdobozból

Játék cipősdobozból

A játék elkészítéséhez amire szükséged van mindössze egy cipős doboz és egyéb anyagok a tartalomhoz. A dobozt ki lehet díszíteni de a játék lényege a folyamatos változás azaz az, hogy mi kerül bele a dobozba.

Játék tervezők

Játék tervezők

A blogom alapvetően játékok tervezésével, véleményezésével foglalkozik. A küldetés kettős: egyrészt szeretném az emberek játék iránti szeretetét jobban elmélyíteni, mivel a kézzel fogható társasok nem csak jó szórakozást jelentenek, hanem erősítik a közösséget, a családot. Másodlagos, de mégis fontos küldetés továbbá, hogy olyan játékokat mutassak be, amelyek igényesek, van értelműk, tanítanak.

Lurkóságok Blog

Lurkóságok Blog

A Kreatív Lurkó a Te lapod, ha fontos Neked gyermeked testi, érzelmi és szellemi fejlődése, fejlesztése, a tudatos játékválasztás vagy egyszerűen csak szeretnél jókat játszani gyermekeddel. Ebben nyújt segítséget Neked a Kreatív Lurkó már babakortól a változatos és megújuló árukészlettel, letölthető ingyenes színezőkkel, sablonokkal. Blogban írt játékötletekkel. Alkoss, fess, matricázz, kirakózz, régészkedj, színezz, kedvedre gyermekeddel együtt! Gyere, nézz körül nálunk, és csatlakozz a közösségünkhöz a Facebookon.

Tuti menü